Debiteurenbeheer; zelf doen of juist uitbesteden?

Helaas krijgt iedere ondernemer er mee te maken: wanbetalers. Mensen die niet, niet voldoende of niet op tijd betalen. Aangezien dit geld betreft waar jij recht op hebt en waar je al voor hebt gewerkt, is dit slecht voor de financiële staat van je bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat je deze achterstallige kosten snel binnenhaalt. Goed debiteurenbeheer houdt in dat het aantal niet betaalde rekeningen te allen tijde minimaal is. Soms kan het echter gebeuren dat, door ziekte in het team of door een stijging in het aantal onvoltooide rekeningen, je dit niet aankunt en het geld dat je tegoed hebt steeds meer oploopt. In die gevallen kun je overwegen je debiteurenbeheer uit te besteden.

Waarom uitbesteden?

Als je je debiteurenbeheer uitbesteedt aan een specialist, zoals bmkdebiteurenbeheer.nl, dan weet je zeker dat je financiën in goede handen zijn. Het voordeel is dat een team van onafhankelijke en ervaren werknemers jouw debiteurenlijst snel kan verkleinen. En dit wordt gedaan uit naam van jouw bedrijf, met jouw briefpapier, via jouw systeem en jouw specifieke emailhandtekeningen. De meeste wanbetalers doen dit niet expres en zullen na één telefoontje gewoon de factuur voldoen. Daarnaast kun je de voortgang altijd controleren in een speciaal programma, zodat je letterlijk kunt zien wat je gewonnen hebt door het uit te besteden.

Tijdelijk of permanent uitbesteden?

Door je debiteurenbeheer tijdelijk uit te besteden kun je dit weer helemaal op orde laten brengen, kun je kennis uitwisselen met de specialisten en neem je het op den duur gewoon zelf weer over. Dit is handig als je normaal je achterstallige betalingen onder controle hebt, maar ze om een bepaalde reden even uit de hand gelopen zijn. Als ondernemer kun je ook overwegen het debiteurenbeheer volledig uit handen te geven. Hier hoeft geen hoog prijskaartje aan vast te hangen, maar daar krijg je wel gemoedsrust, professionaliteit en volledige inzage in de stand van zaken voor terug.

Tags :
Categories : Debiteuren