Een incassobureau werkt voor jou

Elk bedrijf kent ze, klanten die niet willen of kunnen betalen. Contact opnemen met deze klanten en aanmanen tot betalen is deel van het debiteurenbeleid van een onderneming. Dit is meestal niet een favoriete bezigheid. Maar het is wel geld dat jou toebehoort en waar jij recht op hebt voor de geleverde service. Het aantal achterstallige betalingen kan snel oplopen en om die reden schakelen veel ondernemers een incassobureau in zoals BMK Incasso https://www.bmkgroep.nl/incassobureau-eindhoven/. Maar wat kan een incassobureau precies voor jou betekenen?

Je krijgt waar je recht op hebt

Een incassobureau kan je debiteurenbeleid helemaal of gedeeltelijk overnemen en voor beperkte of onbeperkte tijd. Of je nou tijdelijk mensen te kort komt en je hebt hulp nodig of je wil altijd een specialist die je debiteurenbeheer overneemt, dit kan via een incassobureau. Veel incassobureaus verzorgen ook trainingen zodat je zelf je debiteurenbeleid beter en effectiever kan maken. Een incassobureau helpt je dus om te krijgen waar je recht op hebt: je geld.

Juridische kennis

Het kan ingewikkeld worden als je een situatie hebt waar een klant na meerdere contactpogingen nog steeds niet wil of kan betalen. Dan zal er overgegaan moeten worden op een rechtszaak. Een incassobedrijf kan je in zo’n geval de kennis leveren die je nodig hebt en de desbetreffende procedures juist in gang zetten.

Altijd op de hoogte

Met een rapportagesysteem kan een incassobureau je op elk moment van de dag op de hoogte brengen van de stand van zaken. Vaak krijg je persoonlijke inloggegevens en zie je meteen waar je aan toe bent. Ook maken ze vaak in overleg met jou bepaalde Service Level Agreements waar ze zich aan moeten houden. Op die manier ben je zeker van succes.

Tags :
Categories : Debiteuren