Een inval van de FIOD, wat nu?

FIOD staat voor Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. Dit is een afdeling van de belastingdienst die op pad wordt gestuurd als er een vermoeden is van fraude. Bij een inval komt een team van de FIOD inclusief een onderzoeksrechter binnen om een ruimte door te zoeken en spullen in beslag te nemen. Het kan zijn dat er ook beslag wordt gedaan op je vermogen. Na zo’n inval krijg je altijd een verhoor en dit hoef je niet alleen te doen. Neem in dit geval altijd contact op met een FIOD verhoor advocaat.

Wat doet de FIOD advocaat?

Na een inval van de FIOD heb je recht op een advocaat. Je mag de advocaat spreken voordat je het verhoor in gaat voor juridisch advies. En tijdens het verhoor is de advocaat ook aanwezig. De advocaat zal je steunen door de druk van de ondervragers zo laag mogelijk te houden of suggestieve vraagstellingen tegen te gaan. Vooral als je geen ervaring hebt met politieondervragingen kan de advocaat een zeer waardevolle rol vervullen.

Het verhoor

Tijdens het verhoor wordt een proces verbaal opgemaakt. Dit kan zeer complex en lang zijn, maar het is belangrijk dat je goed begrijpt wat er in staat voordat je dit tekent. Tijdens een eventuele rechtszaak zal dit proces verbaal altijd weer naar voren komen met jouw handtekening er onder. De FIOD verhoor advocaat kan je hierbij helpen. Fraudezaken worden erg hard aangepakt door de belastingdienst en als jij in deze situatie zit zal je zeker gebruik moeten maken van een goede advocaat. Vaak worden getuigen verhoord en worden de in beslaggenomen documenten tot op de letter doorgespit. Een FIOD verhoor is een erg stressvolle gebeurtenis. Een advocaat kan je voor, tijdens en na het verhoor bijstaan en je helpen er zo goed mogelijk  van af te komen.

Tags :
Categories : Juridisch