Hulp als je hennepkwekerij is opgerold

Een hennepadvocaat kan je juridische hulp bieden als je hennepkwekerij is opgerold. Iedereen die een misdrijf heeft begaan heeft recht op een advocaat. Dit wordt ten zeerste aangeraden in zaken omtrent hennep, omdat de straffen en boetes van een aantal factoren afhangen. De advocaat kan dit met zijn kennis en ervaring beter beïnvloeden dan jij. De periode die komt gaat niet makkelijk zijn, maar een advocaat kan je hier op een professionele manier doorheen loodsen.

Welke straffen kan je verwachten?

Omdat de straffen worden bepaald naar aanleiding van verschillende omstandigheden is het lastig om te zeggen wat jouw straf wordt. Feit is wel dat in Nederland fikse straffen worden opgelegd, soms met een tijd in de gevangenis. De hoogte van de straf hangt af van feiten zoals het aantal planten, of er stroom afgetapt is en de risico’s die je kan hebben veroorzaakt. Voor jou persoonlijk telt de hoogte van je betrokkenheid mee en ook het aantal oogsten. Voor elke situatie is er dus vaak een andere straf die wordt uitgesproken. De advocaat biedt hulp bij hennepzaak en kan al deze factoren relativeren en analyseren. Hij weet wat wel en niet realistisch is en zal zo kunnen bijstaan bij het creëren van het vonnis.

De boetes

Behalve de straf zal er ook een boete worden opgelegd en deze kunnen hoog oplopen. Dit heet een ontnemingsvordering en die is gebaseerd op hoeveel je met je hennepkwekerij hebt verdiend. Dit wordt berekend door de officier van justitie en het bedrag dat naar voren komt moet je terugbetalen aan de overheid. Gemiddeld wordt per hennepplant een opbrengst berekend van 28,2 gram. Er wordt gekeken naar het aantal hennepplanten die gevonden zijn wat vermenigvuldigd wordt met 28,2. Dit wordt weer vermenigvuldigd met het aantal oogsten die je hebt voortgebracht. Naar aanleiding van de huidige waarde van marihuana kan dus een boete worden vastgesteld. Zo weet je een beetje wat je te wachten staat.

Tags :
Categories : Juridisch