Veilig doorademen bij calamiteiten

Om je werknemers voldoende veiligheid te bieden op de werkvloer tref je als werkgever de nodige veiligheidsmaatregelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een goed evacuatieplan maar ook hulpmiddelen zoals brandblussers, gas detectors of adembescherming.

Onderdelen van een ademluchttoestel

In het geval van adembescherming kun je denken aan ademluchttoestellen, ademluchtcilinders en maskers. Een ademluchttoestel bestaat uit meerdere onderdelen. Het geheel wordt gevormd door een masker en een longautomaat of een zuurstoffles die eraan vastzit. Als zich een ongeluk voordoet en er komen gassen vrij is het wijsheid zo snel mogelijk een zuurstofmasker op te zetten. Zo breng je als eerste jezelf in een veiligere situatie en kun je ook nog kijken of je andere mensen hulp kunt bieden voordat je zelf het pand verlaat. Als jij veilig kunt doorademen is de kans dat je zonder al te veel schade buiten komt ook het grootste.

Ga naar de specialist voor advies

Een ademluchttoestel is niet goedkoop maar wel een noodzakelijke aanschaf voor een bedrijf. Kijk eens rond wat er allemaal te koop is en vraag indien nodig advies bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen je niet alleen een goed product verkopen maar ook helpen bij het maken van een veiligheidsplan voor je bedrijf of bepaalde diensten verlenen die de veiligheid ten goede komen.

Onderhoud en controle

Als je ervoor kiest een goed veiligheidsplan op te laten stellen kunnen je werknemers met een gerust hart aan het werk gaan, ook als dit met gevaarlijke stoffen is. Een bedrijf dat in veiligheid gespecialiseerd is kan je precies vertellen welke producten je nodig hebt voor voldoende veiligheid. Ze leveren deze niet alleen maar zorgen ook voor periodieke controles zodat je de zekerheid krijgt dat het ook allemaal goed werkt. Zo wordt er bij ademluchttoestellen bijvoorbeeld gekeken of er nog voldoende zuurstof in de flessen zit.

Tags :
Categories : Veiligheid