Wanneer advocaat inhuren

Zodra je problemen hebt met de politie en uitgenodigd wordt voor een politieverhoor is het inschakelen van een advocaat een goed idee. Je weet namelijk van te voren niet wat de politie je gaat vragen of welke tactieken ze zullen gebruiken om bewijs tegen je te verzamelen. Het doel van de politie bij en verhoor is immers meestal niet hetzelfde als jouw doel bij het gesprek. Zelfs als je onschuldig bent kan zo’n verhoor nog hartstikke spannend en zenuwslopend zijn. Je laat je dan ook graag bijstaan door een deskundige advocaat.

Verhoor met advocaat
Wacht niet tot het te laat is met het contact opnemen met een advocatenkantoor. Je wil graag dat je advocaat verhoor aanwezig is, van begin tot eind en liefst nog in de aanloop naar het verhoor toe. Zo kun je met je advocaat oefenen en het verhoor voorbereiden. Vergis je niet: wat er tijdens zo’n gesprek gezegd wordt door jou, wordt op papier vastgelegd en dien je daarna te ondertekenen. En wat je ondertekend is van waarde voor een rechter die eventueel later een rol gaat spelen. Een advocaat is echter van alle wetten en regels op de hoogte en kan je advies geven op het moment dat het er echt toe doet.

Ervaren advocaat
Een deskundige advocaat heeft ook al meerdere jaren ervaring en weet hoe een verhoor door de politie verloopt. Deze expertise heb je nodig om met vertrouwen het gesprek in te gaan. Als je voor het politieverhoor op zoek gaat naar een goede advocaat, let dan op de informatie die je alleen al op de website kunt vinden. Je kennismaking met de advocaten, hun ervaring met verschillende strafbare feiten en de aanpak van het advocatenkantoor geven je wel of geen vertrouwen om de volgende stap te zetten.

Tags :
Categories : Juridisch Uncategorized